Sådan får du styr på dit dataforbrug over julen

af Helle Marie Vad Jespersen | 15-12-16 12:35

hvor-meget-data-bruger-du-over-julen

Juleferien er lige rundt om hjørnet og det giver mere tid til at gense julekalenderen på vej til familiefrokost eller lytte til timelange playlister på Spotify. Dit forbrug har nemmere ved at stige i den her tid og derfor skal du vide, hvordan du undgår at bruge al din data for tidligt.

Vi har samlet 9 tips, der kan hjælpe med at holde på dine data,
 før de løber afsted med dig. 


1. Hold øje med vanerne

Først skal du overveje om din mobilpakke passer til dit forbrug og dine vaner. Hvis du ikke har opgraderet din mobilpakke inden december måned, så vil vi anbefale, at du løbende holder øje med dit forbrug. Får du for eksempel oprettet en HBO-konto og henter applikationen ned til mobilen, så vil dit dataforbrug med al sandsynlighed ændre sig fordi du streamer mere.

Med Firmafons mobiltelefoni er det ikke muligt at overforbruge din data og komme hjem til en ubehagelig overraskelse. Når din pakke er tom, så reducerer vi i stedet automatisk hastigheden. Du skal altså ikke længere vælge mellem de tre muligheder - stop, sænk eller fortsæt brug af data.

Produktnyhed fra 2016: Nul dataforbrug + 100 GB data i ny mobilpakke

Hvis du gerne vil se dit samlede dataforbrug kan du gøre det inde i mobilappen (se billedet nedenfor). I løbet af måneden kan du se om dit forbrug bliver for højt til det abonnement, du har valgt. Inde i kontrolpanelet i web-appen kan din administrator nemt ændre dit abonnement. 

Mobilforbrug.png


Find ud af, om du har den rigtige mobilpakke her

2. Billeder og video koster mere end tekst

Applikationer, der indeholder billeder og/eller video bruger mere data end applikationer med ren tekst. Det vil sige, at tjenester som Instagram, der indeholder billeder og video, altid vil koste mere i data end en almindelig email, der ofte kun indeholder tekst. Hvis du uploader billeder flere gange dagligt, kan det have betydning for dit forbrug. Et billede i høj kvalitet bruger omkring 2 MB data.

3. Pas på auto-play funktion
På Facebook og Instagram starter nogle videoer af sig selv. Den såkaldte autoplay funktion. Ligeså dynamisk det kan se ud, ligeså dyrt er det i data. Alle videoer har en pris, og den pris betaler du, selvom du ikke aktivt har valgt at se videoen. Det kan være en meget uheldig sluger af din data, men du kan heldigvis selv ændre i dine indstillingerne - se hvordan her

4. Din mobil downloader data
Når du bruger data, downloader din mobiltelefon i virkeligheden tekst, billeder, video eller lyd ned på din telefon. Prisen afhænger af mængden og måles i KB/MB/GB. Hvis du læser en artikel på Berlingske.dk, koster artiklen data indtil den er hentet ned på din telefon. Efterfølgende er den gratis, og du kan have den åben lige så længe, du vil. 

5. Streaming afhænger af opløsning
Omvendt gælder det for HBO, Netflix, TV 2 Play osv., fordi applikationerne her henter data lige så længe, du ser med. Når du aktivt vælger at lukke applikationen ned stopper dataforbruget. Modsat avisartiklen afhænger prisen altså af, hvor længe du streamer og den opløsning du har valgt.

Så meget data forbruger Facebook, Instagram og Netflix

6. Ændre opløsningen i Youtube 
Du kan heldigvis selv ændre opløsning på de fleste applikationer med lyd og video - det giver et mindre dataforbrug og det er i øvrigt langt de færreste, der er generet af forskellen. Vil du ændre opløsningen i for eksempel Youtube, så følg guiden her. Vil du ændre opløsningen i Netflix, så læs videre her

7. Husk at brug Wi-Fi'et 
Vil du spare på dine data er det en god idé at være tilkoblet Wi-Fi, så tit det er muligt. Hvis du ved, du skal bruge en applikation på din ferie, så hent den over wifi’et inden du for eksempel rejser ud. Det samme gælder, hvis din telefon eller dine applikationer mangler en ny opdatering. 

8. Undgå automatiske opdateringer
Mange telefoner er indstillet til selv at opdatere applikationer, så snart der er forbindelse til et netværk. Hvis du vil deaktivere automatiske opdateringer på din iPhone skal du ind i indstillinger     -  åbne iTunes & App Store og herefter deaktivere opdateringer. Hvis du er udenlands, kan du også deaktivere "Mobildata", så opdateres din telefon kun, hvis du er koblet til Wi-Fi. 

9. Brug en app til at holde styr på forbruget 
Vil du være helt skarp på, hvad de helt store dataslugere er på din mobil? Hent applikationen My Data Manager til at holde øje med dit dataforbrug og de helt store dataslugere. Appen virker både til iPhone og Android.

Rejser I udenlands over julen, så læs inden da vores ferieguide med en tjekliste og undgå ubehagelige overraskelser imens I er afsted. 

e-bog-saadan-vaelger-du-firmatelefoni

Bedre relationer

Følg med

Kom indenfor hos Firmafon. Følg vores produkter, udvikling og nyheder direkte i din inbox.

Tilmeld nyheder
 

Kontakt os

71 99 99 99